Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Slipmaterial » Produkt

3M Våtslipsvampar

3M
3M Våtslipsvampar

3M våtslipsvampar

Slipsvampar med en slipyta på ena sidan och en baksida av skummgummi för våtslipning av olika material som plast, metall och färg.

Dessa svampar finns i olika finhetsgrad upp til motsvarande 1500P och det gör dem mycket användbara vid förbättring av gelcoatytor för rubbing eller polering men även i samband med lagning av gelcoat och plast.

Storleken på en svamp är 114 X 139 mm och den går att tvätta och återanvända.

På en kraftigt åldrad eller eftersatt båt med repor och mycket kraftig oxid kan det var svårt och onödigt tungt att gå på med en riubbing initialt. Och då gäller att första slipa skovet med fint våtslippapper. Detta kan man gör för hand eller med maskin men det beror på hur stor omfattning som det är på sliparbetet. Om det är en båt med repor som inte gott genom gelcoaten eller märken från tex gamla klisterdekaler så fungerar det utmärkt att gå på för hand. 

Så här kan du använda produkten

För att ta bort kraftig oxid och repor så börja med en Ultrafine svamp den motsvara ca 800 - 1000 P se till att ha den blöt doppa den i en hink med vatten med jämna mellanrum.

Och gå därefter över med en Microfine svamp som motsvarar 1100 - 1500, även här gäller det att hålla svampen våt.

När man slipar med papper eller svammpar för hand skall man använd en teknik som innebär att man slipar i olika riktning korsvis uppåt och nedåt där efter sidad till sida. dår blir resultate jämnast och risken att missa en del av ytan minskar.

Man skall inte trycka specillt hårt utan låta svampen göra jobbet. Om du är osäker på vilken grovkorninghet som krävs för att få bort reporna så börja med en finare kvalitet och om det inte räcker så gå på med en grövre.

Där efter går man på ytan med en rubbing av typen 3M Fast cut XL eller 3M Extra fine plus.

 

 


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00