Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Rubbingrondeller & Polerskivor » Produkt

3M Rubbingrondell Lamull

3M
3M Rubbingrondell Lamull

3M Compounding pad SBS 228 mm

Detta är en kraftig rubbingrondell  i lamull med kardborrefäste som passar på 3M's underläggsplatta Hook-it  SBS 177 mm

Denna rubbingrondell är i första hand avsedd för att användas med tex 3M Fast Cut Plus eller Restorar and Wax om man har repor med kraftig oxid och vill få upp en hög grundfinish innan polering. 

Generellt kan man säga att ju hårdare polerskiva  man använder desto kraftigare tar den på underlaget men det som är absolut tuffast är att använda en lamullsrondell vid rubbning. Därför skall man var lite extra försiktigt vid kanter och hörn så att man inte går igenom gelcoaten. Genom att denna skiva är stor underlättar den på stora ytor och den fördelar rubbing medlet jämt för maximal effekt.

Här skall man använda en polermaskin med ett lägre varvtal mellan 700 - 1200 varv per minut.

Detta är en proffsprodukt och för den erfarne eller krävande båt ägaren är detta det självklara valet för ett perfekt resultat. Den kräver lite mer jämfört med mindre rondeller eftersom den är större och det blir tyngre men med lite träning så får man snart in tekniken och då blir även resultatet där efter.

Denna vara kan skickas som postpaket i vaderad påse för 45 Kr.

Tips:

Innan du använder rondellen första gången tag en bit plast ett buntband som du gör en ögla av eller liknande som du håller mot rondellen medan du låter maskinen snurra detta för att få bort eventuellt lös ull som sitter i rondellen, då slipper du damm och tussar som fastnar på skorvet.

Gör rent polerskivan med jämna mellanrum, oxid och smuts fastnar på skivan och skapar en smetig hinna som minskar effekten av polermedel och rondellen. Den kan lätt göras rent med yes och ljumet vatten och kan användas om och om igen. Använd samma metod som ovan


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val
Underläggsplatta 177 mm
T-05717M 3M Hookit SBS Backup pad M14 177 mm I lager 895,00 SEK/st  

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00