Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Rubbingrondeller & Polerskivor » Produkt

3M Polerskiva våfflat svart 150 mm

3M
3M Polerskiva våfflat svart 150 mm

3M Polerskiva våfflad Svart 150mm

Beskrivning

En mjuk våfflad polerskiva med kardborrefäste som passar på 3M's underläggsplatta Hook-it  eller andra underläggsplattor som är 125 mm.

Denna polerskiva är i första hand avsedd för polering med tex Cleander and Wax där man vill uppnå en hög slutfinish eller om man skall avsluta med en ren wax eller 3M Finishing Glaze som slutprodukt.

Den fungerar även ihop med en rubbing av typen fast cut om man har mindre repor och oxid och vill få upp en hög grund finish innan polering. En kombination som jag använt på mina egena båtar under flera år.

Våfflade polerskivor är lätt att jobba med och risken för att den skall börja hoppa runt är mindre det ger en jämnare yta och minskar risken för polerrosor, dessutom kommer de åt lite bättre på skrovliga ytor. 

 

Tips:

Polerskivan bör vara större än underläggsplattan för att minska risken för att underläggsplattan träffar underlaget, dessutom är det enklare att polera tex kanter och ojämnheter.

Gör rent polerskivan med jämna mellanrum, oxid och smuts fastnar på skivan och skapar en smetig hinna som minskar effekten av polermedel och polerskivan. Den kan lätt göras rent med yes och ljumet vatten och kan användas om och om igen.

Var lite aktsam vid polering  på däck där man lätt kommer åt genomföringar, knapar och andra vassa föremål som kan trasa sönder skumgummisvampar.


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00