Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Rubbingrondeller & Polerskivor » Produkt

3M Polerskiva Orange Våfflad

3M
3M Polerskiva Orange Våfflad

3M Polerskiva Orange, Våfflad 133 mm

3M professionell våfflad polerskiva av medelhård typ med kardborrefäste som passar på 3M's underläggsplatta Hook-it  eller andra underläggsplattor som är 125 mm.

Denna polerskiva är i första hand avsedd för polering med produkten 3M Perfect-It Extra Fine Plus eller med Restorer and Wax där den ger en hög finish före slutpolering och waxning. 

Båtar som har en kraftigare oxid eller är matta kommer att få en helt annan finsih med denna rondell ihop med ett bra rubbingmedel.

Använd gärna en bra underläggsplatta som tex Hook-IT det ger en ökad flexibilitet som gör att skivan följer underlaget bättre samt gör poleringen mer lättarbetat.

Det som ger slutresultatet är en kombination av polermedel, undeläggsplatta och valet av skiva.

anledningen till den våfflad skiva är att den är lättare att arbeta med och tenderar inte till att vobbla lika lätt som en slät den ventilerar även bättre så risken för att brännskador på ytan minskar. En slät rondell av samma hårdhet har dock en högre avverkning mot ytan än en våfflad. Valet styrs av egen erfarenhet men även av tycke och smak, för den mer oerfarne skulle vi rekomendera en våfflad. 

Tips:

Polerskivan bör vara större än underläggsplattan för att minska risken för att underläggsplattan träffar underlaget, dessutom är det enklare att polera tex kanter och ojämnheter.

Gör rent polerskivan med jämna mellanrum, oxid och smuts fastnar på skivan och skapar en smetig hinna som minskar effekten av polermedel och polerskivan. Den kan lätt göras rent med yes och ljumet vatten och kan användas om och om igen.

Var lite aktsam vid polering  på däck där man lätt kommer åt genomföringar, knapar och andra vassa föremål som kan trasa sönder skumgummisvampar.

Mer information: Info@topknots.se

Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val
3M Extra FIne Plus
T-80349 3M Perfect-It III Extra fine I lager 569,00 SEK/st  

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00