Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Rubbingrondeller & Polerskivor » Produkt

3M Lamullsrondell 133 cm

3M
3M Lamullsrondell 133 cm

Beskrivning

En polerskiva och rubbing rondell  i lamull med kardborrefäste som passar på 3M's underläggsplatta Hook-it  eller andra underläggsplattor som är 125 mm.

Denna polerskiva är avsedd för polering med tex 3M Marine Ultra Performance Paste Wax  där man vill uppnå en hög och tålig slutfinish

Den fungerar även ihop med en rubbing av typen 3M Fast Cut Plus eller Restorar and Wax om man har repor och kraftig oxid och vill få upp en hög grund finish innan polering. 

Generellt kan man säga att ju hårdare polerskiva  man använder desto kraftigare tar den på underlaget men det som är absolut tuffast är att använda en lamullsrondell vid rubbning. Därför skall man var lite extra försiktigt vid kanter och hörn så att man inte går igenom gelcoaten.

Vid polering så skall man arbeta upp en värme i ytan upp till 55 grader, vilket är det som skapar resultatet då blir ytan hård och tålig vilket gör att den håller bättre men även blir enklare att håll ren under säsongen.

 

Tips:

Polerskivan bör vara större än underläggsplattan för att minska risken för att underläggsplattan träffar underlaget, dessutom är det enklare att polera tex kanter och ojämnheter.

Gör rent polerskivan med jämna mellanrum, oxid och smuts fastnar på skivan och skapar en smetig hinna som minskar effekten av polermedel och rondellen. Den kan lätt göras rent med yes och ljumet vatten och kan användas om och om igen.


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
Inga artiklar motsvarar dina val

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00