Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Produkter   » Poler- och rubbingmedel » Produkt

3M Extra Fine Plus Rubbing

3M
3M Extra Fine Plus Rubbing

3M Extra Fine Plus Rubbing

Beskrivning

3M Extra Fine Plus är en profesionell produkt som tar bort mindre defekter och små repor på lack eller gelcoat men avlägsnar även lättare oxid. Den är ett alternativ till 3M Fast cut XL som är kraftigare och avverkar mer vid större defekter. Dock skall man eftersträva att inte använd kraftigar produkter an nödvändigt efter som det sliter på ytan och med åren så tar man bort lite varje gång. Produkten kan användas som första steg i ett polerarbeta eller som steg 2 efter att ha använt fast cut plus oavsett blir resultet en yta med fantastisk glans med hög slutfinsih före waxning. Den avlägsnar även repor och sliprosor från 1500P våtslippapper.

Detta är en produkt som ingår i det Color code system som 3M har utvecklat med helt unika produkter för rubbing och polering till ett perfekt slutresultat. Varje produkt har en färg kod och för den finns en motsvarande rubbingrondell eller polerskiv med samma färg. Produkten används av så väl profesionella bil- som båtrecondfirmor för bästa tänkbara resultat. 

Omfattande utvecklings- och testarbete har visat att reporna inte "kommer tillbaka" om man använder Perfect-it extra fine.

  • Snabbverkande med perfekt finish
  • Avlägsnar repor från original- och omlackerade ytor
  • Dammavvisande egenskaper
  • Enkel att använda, med eller utan vatten.
  •  
  • En av mina personliga favorit som både tar bort små polerrosor och ger en hög polerade finish. Den är andra steget efter att jag använt Fast cut plus men beroende på vilken typ av rondell som används kan man får olika effekt ju hårdre rondell desto kraftigare tar det på skorvet. Jag använder den gula medelmjuk våfflad rondell  T-50488 som  gör att man snabbt kan arbeta upp en yta till riktigt högglansnivå.
  •  

Så här gör du:

Steg för steg - För hand:
Steg 1: Skaka flaskan före användning
Steg 2: Applicera en lagom mängd ( 2 st 25 cm långa sträck på skrovet) av materialet på en trasa eller en lammullshätta (är bra att ha även utan maskin), arbeta på en yta av 60cm x 60cm
Steg 3: Polera i en oregelbunden rörelse
Steg 4:  Materialet torkar efter hand och blir mer som ett damm, resterna torkas av med en polerduk eller trasa, ( använd inte papper).
Steg för steg - För Maskin:
Steg 1: Skaka flaskan före användning
Steg 2: Applicera en lagom mängd  ( 2 st 25 cm långa sträck på skrovet) stryk ut med Polerrondellen så stänker det inte, arbeta på en yta av 60cm x 60cm
Steg 3: Polera med tryck och använd ett lågt varv på maskinen ca (700-1200 rpm)
Steg 4: Materialet torkar efter hand och blir mer som ett damm, resterna torkas av med en polerduk eller trasa, ( använd inte papper).
 
Vi rekomenderar att du går på efteråt med 3M Finishing Glaze eller 3M Marina wax med UV skydd som håller.
 Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal: Antal:
T-80349 3M Perfect-It III Extra fine I lager 569,00 SEK/st  

Tillbaka

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00