Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Tips och Råd 

Solljus
Rengör och vaxa helst inte i direkt solljus eftersom innehållet i produkterna kan bränna fast och resultatet lätt blir flammigt. Om båten står i solljus, se till att vaxa av den omgående.

Tvätta av båten
Tvätta eller spola av båten innan rengöring och vaxning, detta för att ta bort skräp och annan smuts som kan repa ytan vid vaxning.

Blöt eller torr båt
Det går bra att arbeta med båten såväl blöt som torr, tänk dock på att innehållet i produkterna blir rinninga om båten är väldigt blöt.

Ytor
Arbeta med en halv kvadratmeter åt gången för att lättare ha kontroll på ytan samt minska risken för att innehållet i produkterna torkar.

Trasa eller papper
Polera inte med hushållspapper eller liknande eftersom det innehåller keramiska fyllmedel som kan påverka resultatet negativt. Använd istället frottéhandduk, trassel, polerduk eller mikrofiberduk.


Vattenlinjen
Tvättas och vaxas båten direkt vid höstupptagningen är det lättare att få bort gulnad vattenlinje, använd då produkt för lättare oxidering. Lämnas båten över vintern behövs oftast produkt för kraftig oxidering användas.

Gummilister
Var försiktig med gummilister, de kan torka ut och tappa glans. Ta bort överflödig vax så fort som möjligt eller maskera med tejp innan rengöring och vaxning.

Maskera vattenlinjen:

Tejpa vattenlinjetejpen som sitter på båten, vid maskinpolering så blir underlaget varmt och kan om man går på förhårt vid övergången mellan gealcoat och vattenlinjetejp lätt smälta den och skapa fula märken.


Maskin eller för hand
Rengöring och vaxning kan göras med maskin eller för hand. Maskin ger snabbare bearbetning och tar lättare bort repbildningar men det finns också risk för bortpolering av gelcoat vid kanter och hörn samt att ytan kan brännas vid för höga varvtal.

Vaxade ytor
Undvik att vaxa ytor på däck. Ytorna blir hala av vaxet med stor halkrisk som följd.

 

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00