Nyheter RSS för Nyheter

Nya paket för gelcoatbåtar

Båtvårds- och polerpaket som är speciellt anpassade för rubbing, polering och vaxning av gelcoatskrov och får din båt att hålla glansen hela säsongen.
2017-04-06

Höstupptagning och vinterförvaring

Här har vi tagit fram produkter och paket med tillhörande instruktioner som du med fördel kan använda på båten under hösten inför vinterförvaringen. Ett tips är att göra rent båten båden botten och skrovet så snart man tagit upp den med en högtryckstvätt så släpper både beväxtlighet och även snäcor enkelt när det fortfrande inte hunnit tork in.

Precis som under vårrustningen så skapas förutsättningarna av skicket på båten samt hur mycket tid och vilken ambitionsnivå man har.

Men min personliga erfarenhet är att om man gör stora delar av jobbet direkt vid upptagningen så spar det tid och ger ett bättre resultat till nästakomamnde säsong. Jag kör alla steg men ofta är det ganska lätt arbetat och går rätt fort, som avslutning tar jag en flytande vax tex Cleaner and wax och lägger på ett tunt lager på skrovet och låter sedan det sitta under vintern. Då hamnar sot och smuts i vaxet samtidigt minskar angreppen från oxid. När våren kommer är det bara att torka av och avsluta med en omgång Wax och maskinpolering så är den som ny igen.

Generellt kan man säga att det är fyra olika steg som gås igenom, det går att minska antalet om man har ett bra grundskick med en ren och hyfsad glans och lite oxid även vid upptagning.

Stegen är tvätt, rubbing, polering och vaxning men här låter man vaxet sitta kvar över vinterna som ett extra skydd. Vill man ha ett maximalt bra resultat så finns det ingen genväg men har man väl gjort det så blir arbetet lättare inför nästkommande säsong.

Vissa av vår produkter är 1 step process vilket gör att 3 steg slås ihop till ett regör polerar och vaxar. vilket gör att det blir lite enklare och går något fortare samtidigt som resultatet blir bra. Marin Cleaner and Wax är en perfect produkt för båtvård inför vintern.  I alla våra paket finns instruktioner om hur du gör för att nå ett maximalt bra resultat med dina förutsättningar som utgångspunkt.

Lycka till.

Varor som nämns på sidan

Utvalda varor

Polerpaket och Maskin
Ett proffspaketet och med en riktigt bra polermaskin.
6 500,00 SEK

3M Perfect-It Fast Cut XL
Ny förbättrade ersättare till Fast Cut Plus. Rubbing...
608,00 SEK

Instruktionsfilmer RSS för Instruktionsfilmer

Rubbing Guide

3M Perfect-It Fast Cut XL
En guide som visar hur man polerar upp ett gelcoat skrov med hjälp av rubbing och med 3M's stora lamullsrondell.
2017-04-09 00:00

Guide till hur du får ett perfekt skick på din båt igen

3M Perfect-It Fast Cut XL
Denna film visar alla steg för att återställa en båt som har matt och kraftigt oxiderat skrov. Allt från att slipa olika delar till att polera upp slutfinish.
2014-04-01 00:00